Maskování zbraní

13.02.2009 07:59

Maskování zbraní

Smysl nastříkání/namaskování zbraně nemá ten že by to mohlo vypadat akčně. Ale ten že to částečně zruší tvar/obrys zbraně–hranaté věci. Jelikož černá v lese moc razí. Maskování může být různé.

Proužky ze starých maskáčů, hadr, různé síťky

Toto není příliš dobré řešení, protože proužky a látka všelijak plandá, překáží a zbraň se špatně drží. Občas se stane že se vám třeba kousek proužku či hadru dostane přes mířidla a to může mít hrozné následky. Ale má to zase tu výhodu když nechcete mít maskovanou zbraň čistě a jednoduše hadru/síťku/proužky sundáte.

Sprej

Neplandá, nepřekáží, nevadí při držení, nejlepší řešení. A pokud se vám už maskování nebude hodit není problém sprej odstranit tedy určité typy. Je v podstatě jedno jakým stylem to nastříkáte, jestli tečky, pruhy nebo cokoliv jiného. Nemá ani cenu se párat s nějakým vzorem maskáčů. Prostě uděláte pár čar různým sprejem a je to. A je také rozdíl když nastříkáte celou zbraň a nebo uděláte jen pruhy. Dobré barvy jsou hnědá, olivově zelená, jemně pískovou která se překryje olivově zelenou a vznikne světle zelená.

Když bude všechno hotovo přejeďte zbraň matným bezbarvým lakem. Zbraň se sice oprýská ale jen decentně a nebude vypadat jak s továrny právě vytáhlá.

Bohužel když už nesundáte sprej zbraň se bude později hůř prodávat, pokud tedy někdy budete uvažovat o prodeji, radši volte jinou alternativu než sprej.

Když už stříkáte zbraň nastříkejte rovnou i kolimátor, optiku, či jiné doplňky, když už máte zamaskovanou zbraň tak aby vás ještě neprozradil černý kolimátor či box na baterku.

Poměr barev:

Zelená - 2/8
Olivově zelená 3/8
Hnědá 2/8
Písková 1/8

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.